Objavljeno dana Ostavite komentar

Rambo – Filmska Ličnost

Rambo – filmska ličnost

Prvi film snimljen o ovom liku je nastao 1982. godine kada je Stalone bio na vrhuncu svoje slave posle Rokija za koji je nagrađen i Oskarom. Originalni naziv filma je “Prva krv”, a radnja se bazira po romanu Dejvida Morela, i govori o problemu sa kojim su se suočavali veterani i povratnici iz Vijetnama u svojoj rodnoj zemlji. Knjiga i film se ipak malo razlikuju. Zapravo, kraj filma je urađen tako da naš glavni junak ostaje živ dok je u knjizi ipak suprotno. Ipak mnogi reditelji tvrde da bi film bio nagrađen Oskarom da je ispraćena cela prica iz knjige. Snimljeno je čak pet delova ovog filma.

Rambo postaje jedan od najmoćnijih oruđa američke propagande u vreme hladnog rata. Potpomognut producijski u Pentagonu, Rambo je u naredna dva dela oslabio sovjetsku ratnu armadu i najavio kraj crvenog istočnog carstva. Publika je punila sedišta bioskopa i u gomilama hrlila da gleda kako Rambo u Vijetnamu oslobađa zarobljenike i biva stavljen na muke od strane pukovnika Podovskog. Puštanje struje kroz telo i uz još mnogo drugih mučnih scena nisu pokolebali Ramba da sa svojim mitraljezom donese preko potrebnu pravdu. Dok se Rambo bori sa Rusima, još veću muku mu zadaju američke birokrate kojima vojnici predstavljaju samo potrošnu robu.

Publika je isto toliko bila zainteresovana i kada je Rambo otišao u Avganistan da spasi svog jedinog prijatelja Trautmana iz kazamata pukovnika Zajceva, psihopate u redovima sovjetske armije. Kako je sve više upoznavao narod iobičaje te azijske zemlje, u Rambu se budi emocija i odlučuje da pomogne lokalnom stanovništvu u borbi protiv sovjetskih agresora. Ono što Hitlerova pancer divizija nije uspela na Kursku, Rambo je sa konja uspeo u dolini avganistanske zabiti. Jahao je na konju, rušio helikoptere, goloruk nasrtao na tenkove.

Kada je pao Berlinski zid i kada se raspao Sovjetski savez, činilo se da Rambo gubi svrhu. Povratnički filmovi su bili razočarenje, pojedini nisu čak ni stigli do bioskopa već su prvo išli u video distribuciju. Ipak, posle razočaravajućeg trećeg dela, Stalone uzima stvar u svoje ruke. Kreće da gradi karijeru iz početka. Sam je napisao i režirao četvrti deo filma koji se dobro pokazao.

Rambo ovog puta odlazi u borbu u Mijanmar da spašava misionare koje je zarobila lokalna vojska. Četvrti deo filma je posle prvog dela najkvalitetniji film u serijalu. Scena u kojoj se Rambo dokopava mitraljeza priključenog na džip na kraju filma je Staloneov balet nasilja u kojem koreografiju upotpunjuju leteći udovi I glave koje eksplodiraju.

Rambo je idol mnogih koji su pravi borci za istinu I pravdu. Jakna koju je Stalone nosio za potrebe snimanja nekih od pet delova ovog filma procenjena je na više od 20 000 dolara. Zainteresovani mogu postati vlasnici ove jakne kao I drugih zanimljivih predmeta iz drugih Staloneovih filmova poput rukavica ili ogrtača koje je nosi za potrebe snimanja Rokija.

Celokupan Asortiman Artikala Pogledajte Na Linku Ispod:

https://www.militaryshop.rs/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *