Objavljeno dana Ostavite komentar

Nighthawk M-1911 pištolj

Pištolj vrhunskih preformansi

Pištolji M-1911 je nastao u kompanijikoja se nalazi u Arizoni i koja je osnovana 2004. godine pod imenom Nighthawk.Cilj ove kompanije je bio taj da na tržištu koje je prezasićenom raznog oružja naprave nešto senzacionalno i da ponude traadicionalne modele bazirane na M-1911. Za te pištolje kažu da su napravljeni od vrhunskog kvaliteta i da poseduju veoma visoku preciznost. Trudili su se da angažuju veoma iskusne majstore na tom polju, gde bi jedan majstor pomagao u stvaranju od samog početka pa do njegove finalizacije, što je doprinelo na samom kvalitetu i sa tim postupkom su podigli cenu iznad prvobitnog očekivanja. Gde je visok kvalitet, tu se nalazi i visoka cena. Nighthawk pištolj M 1911 ima standarizovane mere, koje se nazivaju ni manje ni više nego Military mere. Urezi za njegovo povlačenje su napravljeni posebnog obilka, takozvani „prozori“ su napravljeni zbog olakšavanja na bočnim stranama, sa svojim isturenim donjim delom dodatno doprinose kontroli samog pištolja.

Zanimljiva činjenica

Pištolji ovog modela se mogu videti i u današnjim poznatim filmovima, kao što su The Great Gatsby ( Veliki Gatsbi) gde glavnu ulogu tumači Leonadro Dikaprio (Leonado DiCaprio), takođe pojavljivao se i u Titaniku gde je isto glavnu ulogu preuzeo Leonadro Dikaprio (Leonardo DiCaprio) kao i u Rambo Prva krv (Rambo first blod) i još mnogo drugih filmova.

Karakteristike pištolja i njegov dizajn

Okviri ovog pištolja su napravljeni od nerđajućeg čelika, glatki i savršeno ispolirani, kratka baza njegovog nosača i kvalitetne opruge dozvoljavaju da se u taj okvir smesti 10 komada metaka kalibra .45.

Sam ram ovog pištolja je napravljen po standardnom Goverment formatu, a ispod štitnika je dobio šinu žbog prihvatanja dodatne opreme, da bi dobio manjoj težini, srednji deo šine je morao biti izdubljen glodalicom. Što je sa tim postupkom olakšan čak za dodatnih 10g do 15g (grama), zvuči malo, možda čak i neprimetno ali se u praksi pokazalo da ima dodatnog efekta. Njegova prednja i zadnja strana rukohvata i donji deo poluge, koji imaju krupne horizontalne useke a koji na prvi pogled deluju neobično ali pružaju veoma siguran hvat, hvat od kojeg pištolj ne može da kliza u rukama, čak i u slučajevima kada su ruke mokre ili vlažne. Njegov ravni okidač je podesiv po dužini hoda, sili i tački okidanja a ima čak 7 uskih uzdužnih žlebova, sa tim postupkom je dodatno zaštićen od bočnog klizanja, što pruža još veću sigurnosi u upotrebi ovog oružja.

Cev na ovom pištolju je dugačka 127mm, koja ima šest zglebov  sa desnim korakom uvijanja , a sam njegov otvor je pod uglom od 11 stepeni, zbog njegove zaštite žglebova unutar cevi. Ležište metka ili deo cevi je vidljiv gde se može videti čaura i ta funkcija je čisto estetski postavljena, kako bi ovaj pištolj dobio jos dodatni i bolji izgled!

Ovo oružje je uglavnom pravljeno za desnoruke, pa se zbog toga na njegovoj levoj strani nazlaze poluge za kočenje, dugme koje izbacuje okvira kao i ustavljača navlake koja se nalazi odma nadohvat palca, takođe sa njegove leve strane ima malo proširenje levkastog oblika koji dodatno olakšava veoma brzu promenu okvira.

Svaki od ovih pištolja dolazi u veoma luksuznom pakovanju, postavljenoj tamnoj kutiji koja je presučena tekstilom, pratećom dokumentacijom koja takođe sadrži i probnu metu.

Što se tiče cene ovog modela, on košta neverovatnih 8500$ (osam i po hiljada dolara), poprilična količina novca, baš ta cena postavlja pitanje da li je taj pištolj bolji u praksi od dokazanih Springfeild modela ili čak i od duplo jeftinijih modela ali jednako prefinjenih modela. Ovaj predstavljeni primerak je kao što smo rekli stvarno vrhunskog kvaliteta i zadivljujućih preformansi, ali takođe nije oružje koje svako može da priušti a baš u tome leži njegova veličina.

Kako se vama sviđaju ovi modeli ovakvog dizajna i kvaliteta?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *