Objavljeno dana Ostavite komentar

Kako da razlikujete originalni i lažni Zippo upaljač

Zippo je brend koji je svetski poznat i priznat zbog svog dizajna i kvaliteta. Postoje još od 1932. godine, i do danas su izgradili ime i prepoznatljivost na globalnom nivou. U preko 160 država sveta postoje autorizovani prodavci originalnh Zippo upaljača. Sa zadovoljstvom želimo da istaknemo da smo i mi jedni od njih.

Pošto je Zippo renomirani brend, nažalost na tržištu postoje i lažni upaljači. U ovom tekstu vam zato  donosimo praktične savete kao i naznake koje ukazuju da se radi o autentičnom, odnosno o lažnom upaljaču.

  1. Ogrebotine u unutrašnjosti nisu retkost  na originalnim Zippo upaljačima. Pošto se unutrašnjost ručno stavlja u kućište, Zippo ne polira unutrašnji deo.
  2. Fleke u nutrašnjosti upaljača su, takođe, prisutne na originalnim upaljačima zbog različitih procese kroz koje svaki upaljač prolazi tokom proizvodnje.
  3. Različiti datumi manufakture – s obzirom da se insert i kućište proizvode zasebno, uglavnom. Baš zato su različiti datumi na ova dva dela. Šansa da dobijete originalni upaljač sa istim datumima na unutrašnjem i spoljašnjem delu je zato izuzetno mala. Takođe, blede i loše vidljive oznake na dnu upaljača kao i na insertu ukazuju na lažni Zippo.
  4. Diskoloracija na točku za kremen je standard za originalne Zippo upaljače. Ova nejednakost na boji se dešava jer je točak napravljen od legure metala. Kada se metalna legura seče i obrađuje ona stvara površinu nejednake boje.
  5. Udubljenja na bočnoj strani koja sadrži šarke je uobičajena i nastaje tokom proizvodnje originalnog Zippo upaljača.
  6. Poklopac neće 100% pravilno leći na donji deo kužišta. Kako je poklopac povezan sa šarkama sa ostatkom upaljača, minimalni prored između ova dva dela je neizbežan. Takođe, baš zbog brzog i lakog otvaranja i zatvaranja, originalni Zippo upaljači pre preklapanju proizvode jedinstven zvuk.
  7. Različite boje metala na dnu upaljača – ovo se dešava usled pravljenja upaljača u serijama. Može se desiti da jedna boja od druge odstupa kod upaljača iz različite serije proizvodnje.

Celokupan Asortiman Artikala Pogledajte Na Linku Ispod:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *